söndag 5 februari 2012

Livet är fullt med överraskningar...

en del är riktigt dåliga och kan sätta en människa ur funktion för en lång tid - som när kugghjulen inte går in varandra längre utan stöter mot varje hörn, hoppar och studsar runt för att över huvud taget komma framåt. Allt nöts ner och till slut är kuggorna borta och inget finns kvar som känns jobbigt men inte heller kommer maskinen vidare alls utan ställer sig bara och gör inget.

Nu är det till att låta maskintillverkaren att laga maskinen. Maskinen har inget annat val längre den kan inte jobba vidare i egen kraft längre -hur envis den än är för allt som kunde få maskinen att gå är helt nednött.

Så står maskinen stilla en tid tills den en dag som liksom en ingivelse testar på att fungera igen - och titta maskinen börjar gå mjukt och fint och precis som den ska.
Det är livets överraskning som bara är positiv.
Så för att fortsätta få positiva överraskningar - ha inte för bråttom fina maskin - och kommer det något grus eller annan smuts in i maskinen - stanna upp och låt maskintillverkaren städa bort det så du kan gå fint igen (och inte hamnar i samma sits igen - tuggar ner dina kuggar för att du inte vill stanna upp utan sköta dig själv)

Nu är livets överraskning bara så härlig - och livet känns skönt
Det behöver inte gå fort - hellre bra!

Inga kommentarer: